کاربران ویندوز، معمولا بهدنبال این هستند که سرعت ویندوز خود را بیشتر کنند، این حس که چیزی در این میان اشتباه کار میکند که بازدهی سیستم پایین است، در مورد اکثر کاربران درست است. گاهی اوقات میتوان با رعایت نکاتی سرعت سیستم را بهمراتب بهتر کرد. با هم بخشی از این نکات را بررسی میکنیم.
1– برنامههای آغازین را کم کنید
وقتی ویندوز بالا میآید، تعداد زیادی از برنامهها که بهعنوان برنامههای آغازین (Startup Programs) شناخته میشوند، شروع به بارگذاری در حافظه میکنند و این باعث میشود از زمان بالا آمدن ویندوز تا زمان آماده شدن آن برای استفاده، وقت زیادی از شما تلف شود. ضمنآنکه به هرحال این برنامهها از حافظه اصلی تغذیه میکنند.
2– حافظه اصلی را خالی کنید
سرعت یک ماشین مستقیما به سرعت RAM آن بستگی دارد. گاهی اوقات گمان میکنند که سرعت پردازنده مهمترین عامل در سرعت یک کامپیوتر است. اگر حافظه کافی دارید اما بهنظر میرسد که همیشه حافظهتان سنگین و پر است، از نرمافزارهای خالی کردن رم همانند RamBooster استفاده کنید. این برنامهها بهطور دائم حافظه را خالی میکنند و حتی میتوانید میزان حافظهای که میخواهید خالی شود را به آنها اعلام کنید.
3– برنامههای مقیم را بررسی کنید
برخی از برنامهها هستند که در حافظه اصلی مقیم میشوند و فضای آن را هدر میدهند، با کمک برنامههایی چون TaskInfo، میتوانید بفهمید کدام برنامهها در حافظه هستند، و کدامشان بهدرد شما نمیخورد.
اگر هیچ برنامهای نداشتید، با فشردن سه کلید Ctrl+Alt+Delete هم میتوانید امری مشابه انجام دهید. دقت کنید که بهجز explorer، برنامه آنتیویروس و برنامههای سیستمی، تمام سرویسها و برنامههای مقیم میتوانند مزاحم سرعت باشند.
4– بازدهی برنامهها را بالا ببرید
میتوانید سرعت برنامه را با تغییر اولویت پردازشیاش تغییر دهید. بهعنوان مثال
میخواهید یک فایل
RAR حجیم را فشرده کنید و به حجم پردازشی زیادی نیاز دارید، میتوانید با
رفتن به
Task Manager (فشردن کلیدهای
Ctrl+Alt+Delete) و انتخاب تب
Processes روی
WinRAR.exe کلیک راست کنید و
Priority آن را به
High یا
RealTime تغییر دهید تا کار شما سریعتر انجام شود.
5– میزکار را تمیز کنید
تمام آیکنهای ناخواسته را از میز کار حذف کنید. دلیل این موضوع این است که هر بار ویندوز لود میشود، محتویات میانبرهای روی دسکتاپ را چک میکند.
6– بیسر و صدا کار کنید
اگر صداهای مرتبط با رویدادهای سیستمی را غیرفعال کنید، عملیات شما سریعتر انجام میشود و احتمالا با هنگ کمتری مواجه میشوید. برای اینکاربه کنترل پنل بروید و سپس از بخش Sounds and Multimedia، تب Schemes را انتخاب کنید و سپس No Sounds را بزنید.
7– میزکار فعال بهدرد نمیخورد
تا زمانی که در کارگزاری بورس مشغول به کار نشدید و آمار لحظه به لحظه را روی میزکار خود نیاز ندارید، Active Desktop را غیرفعال کنید. این ویژگی ویندوز، برای گذاشتن صفحههای وب، انیمیشن و... کاربرد دارد، اما از طرف دیگر قدرت پردازشی را پایین میآورد.
8– به رنگ پس زمینه توجه کنید
اگر به جای تصویر پسزمینه از رنگ استفاده کنید، در این صورت مقداری حافظه صرفهجویی خواهید کرد.
9– تفکیکپذیری تصویر را در نظر بگیرید
تفکیک تصویر را اگر 16 بیتی بگذارید، درست است که تصاویر فوقالعادهای نخواهید داشت، اما سرعت بیشتری در انتظارتان است. گرافیستها، گیمرها و کسانی که با دقت رنگ بیشتری سر و کار دارند از این ترفند استفاده نکنند.
ترفندهایی برای Windows Explorer
1– میانبرهای کیبورد و ماوس
هر فولدری که باز کنید و کلید 3 F را بزنید، گزینه جستجو باز میشود و میتوانید جستجو کنید.
کلیدهای ویندوز و Tab در ویندوز اکسپی، سراغ آیکنهای دسکتاپ میرود، در ویندوزهای ویستا به بعد، حالت تعویض پنجره سهبعدی را میآورد.
اگر با کلیک راست یک فایل را انتخاب و به جایی دیگر بکشید، در این صورت وقتی کلیک را رها میکنید، یک منو باز میشود که از شما میپرسد با آن فایل چه کرد.
اگر بخواهید فایلی را درون فولدی بریزید که هم اکنون در میزکار شما بهحالت Minimized است، کافی است فایل را بکشید و روی فولدر مینیمایز شده، چند لحظهای مکث کنید. فولدر باز میشود و فایل را داخلش خواهید ریخت.
اگر میانبری را بکشید و بدون اینکه آن را بیندازید روی منوی استارت نگه دارید، گزینه استارت منو باز میشود و میتوانید تا مقصد نهایی میانبر خود را هدایت کنید و در آن محل قرار دهید.
گاهی اوقات وقتی برنامههای زیادی دارید، گزینه Alt+TAB درست و حسابی کارنمیکند. دراین حالت بهتر است دکمه ویندوز را دوبار بزنید. برای بستن برنامه از میانبر 4Alt+F میتوانید استفاده کنید. اگر برنامهای باز نباشد، ویندوزتان خاموش میشود.
بعداز این که یک آیکن را انتخاب کردید، اگر به جای Enter، ازAlt+Enter استفاده کنید برنامه اجرا نمیشود و پنجره Properties رانشان میدهد.
برای مشاهده مشخصات سیستم، کافیست دکمههای Start+Pause را با هم بزنید.
2– گزینههای بیشتری به SendTo اضافه کنید
به فولدر Windows\SendTo بروید. در این فولدر میتوانید هر میانبری که مدنظرتان است را قرار دهید تا به منوی کلیک راستتان اضافه شود. 3– گزینههای بیشتری به منو اضافه کنید
معمولا هر فایلی را میتوان با چند برنامه باز کرد، اما وقتی روی آن دوبار کلیک میکنید، تنها برنامه اصلی بازش میکند. برای اینکه انتخاب بیشتری داشته باشید، میتوانید به منوی آن برنامههای دیگری نیز اضافه کنید.
فرض بگیرید که فایل میخواهید 3 MP خود را علاوه بر ویندوز مدیا پلیر، با نرمافزارهایی چون Winamp هم باز کنید. به منوی فولدر آپشن بروید، روی تب File Types کلیک کنید. بهدنبال فرمت 3 Mp بگردید و بعد روی Advanced کلیک کنید. در پنجره Edit File Type روی گزینه New کلیک کرده و سپس Open with Winamp را انتخاب کنید.
تغییر اندازه ستونها: دکمههای Ctrl+Plus را بزنید تا ستونهای شما در حالت Details بهترین و مناسبترین حالت را بهخود بگیرند. البته در فولدر Temprorary Internet Files از این حقه استفاده نکنید. البته یک بار امتحان کردن و بیچاره شدنش، از تجارب نویسنده است.
Folder Options:تمام ویندوزاکسپلورر رامیتوان ازفولدرآپشنز سفارشی کرد.کافی است منویToolsرابزنید و بعدFolder Options را ببینید.
– حرکت میان تبها: در ویندوز حرکت میان تبها با کلیدهای ترکیبی Ctrl+TAB انجام میشود.
انتخاب نمای پیشفرض: کلا پنج حالت پیشفرض وجود دارد که میتوانید آنها را انتخاب کنید. برخی آیکنهای بزرگدوست دارند و برخی دیگر فهرست میپسندند. اگر در هر فولدری بروید و نمای آن فولدر را تغییر دهید، همیشه ثابت خواهد ماند و نیازی به تغییر مجدد ندارید. حتی میتوانیدبارفتن به فولدرآپشنز، تب ویو و انتخاب گزینهLike Current Folder تمام سیستمتان را یکپارچه به شکل همان فولدر در آورید.
عملیات با تک کلیک: در حالت عادی برای انتخاب یک فایل، یک بار کلیک و برای اجرای آن دوبار کلیک نیاز است، اما میتوانید به فولدر آپشنز بروید و گزینه .... Single-click to را انتخاب کنید. این گزینه وقتی ماوس را روی یک آیکن میبرید آن را انتخاب میکند و وقتی یک بار کلیک میکنید آن را اجرا میکند.
نوار لینکها: یکی از مجهورترین ویژگیهای ویندوز است. میتوانید لینکهای مختلفی از بخشهای مختلفی از سیستم خود یا وبسایتها را در این نوار لینک قرار دهید و بعد همه جا آنها را ببینید و به سادگی میان مسیرهای مختلف پرش کنید.
بازکردن لینکها در همان پنجره: در ادامه نکته بالایی، وقتی روی هر لینک کلیک کنید، یک پنجره جدید باز میشود. برای اینکه لینکها در همان پنجره باز شوند، روی لینک کلیک راست کنید و گزینه Open را انتخاب کنید.
حذف نوار لینکها: اگر میخواهید نوار لینکها را نبینید و بهکارتان نمیآید، پنجره ویندوز اکسپلورر را باز کنید و از منوی Views و بعد Toolbars تیک گزینه Links را بردارید. برای آوردن این نوار دوباره همین مسیر را تکرار کنید و Links را تیک بزنید.
استفاده از محبوبها: میتوانید بهجای استفاده از نوار لینکها، از گزینه محبوبها (Favorites) استفاده کنید. این ویژگی در محیطهای تحت شبکه که باید بین چندین نود حرکت کنید تا به یک فایل برسید، بسیار مفید است. به فولدر Windows\Favorites بروید. فولدری در آن بسازید. تمام میانبرهای خود را داخل آن بیاندازید. حالا اگر به Network Neighborhood بروید و فولدرهایی را بگردید که معمولا دسترسی بالایی به آنها دارید. روی هر کدام از آنها کلیک راست کنید و گزینه Add to Favorites را انتخاب کنید. حالا دسترسی به آنها سادهتر از همیشه است و در منوی Favorites ویندوز وجود دارند.
هشت موضوع شگفت انگیز از زندگی آلبرت انیشتین که شما
آنان را نمی دانستید. بله، همگی ما می دانیم که انیشتین این فرمول
(e=mc2)
را کشف کرد. اما واقعیت آن است که چیز های کمی در مورد زندگی خصوصیش می دانیم،
خودتان را با این هشت مورد، شگفت زده کنید!
1-
او با سر بزرگ
متولد شد
وقتی انیشتین به دنیا آمد او خیلی چاق بود و سرش
خیلی بزرگ تا آنجایی که مادر وی تصور می کرد، فرزندش ناقص است، اما بعد از چند ماه
سر و بدن او به اندازه طبیعی باز گشت.
2-
حافظه اش به خوبی آنچه
تصور می شود، نبود
مطمئناً انیشتین می توانسته کتاب های مملو از
فرمول و قوانین را حفظ کند، اما برای به یاد آوری چیز های معمولی واقعاً حافظه
ضعیفی داشته است. او یکی از بدترین اشخاص در به یاد آوردن سالروز تولد عزیزان بود و
عذر و بهانه اش برای این فراموشکاری، مختص دانستن آن ( تولد ) برای بچه های کوچک
بود.
3-
او از داستان های علمی- تخیلی متنفر
بود
انیشتین از داستان های تخیلی بیزار بود. زیرا که احساس می
کرد، آنها باعث تغییر درک عامه مردم از علم می شوند و در عوض به آنها توهم باطلی از
چیزهایی که حقیقتاً نمی توانند اتفاق بیفتند می دهد.
به بیان او "من
هرگز در مورد آینده فکر نمی کنم، زیرا که آن به زودی می آید." به این دلیل او احساس
می کرد کسانی که به طور مثال بشقاب پرنده ها را می بینند باید تجربه هایشان را برای
خود نگه دارند.
4-
او در آزمون ورودی دانشگاه اش رد
شد
در سال 1895 در سن 17 سالگی، انیشتین که قطعاً یکی از
بزرگترین نوابغی است که تاکنون متولد شده، در آزمون ورودی دانشگاه فدرال پلی تکنیک
سوئیس رد شد.
در واقع او بخش علوم و ریاضیات را پشت سر گذاشت ولی در بخش
های باقیمانده، مثل تاریخ و جغرافی رد شد. وقتی که بعد ها در این رابطه از او سوال
شد؛ او گفت: آنها بینهایت کسل کننده بودند، و او تمایلی برای پاسخ دادن به این
سوالات را در خود احساس نمی کرد.
5-
علاقه ای به پوشیدن جوراب
نداشت
انیشتین در سنین جوانی یافته بود که شصت پا باعث ایجاد
سوراخ در جوراب می شود. سپس تصمیم گرفت که دیگر جوراب به پا نکند و این عادت تا
زمان مرگش ادامه داشت.
علاوه بر این او هرگز برای خوشایند و عدم خوشایند
دیگران لباس نمی پوشید، او عقیده داشت یا مردم او را می شناسند یا نمی شناسند. پس
این مورد قبول واقع شدن ( آن هم از روی پوشش ) چه اهمیتی می تواند داشته
باشد؟
6-
او فقط یک بار رانندگی کرد
انیشتین
برای رفتن به سخنرانی ها و تدریس در دانشگاه ، از راننده مورد اطمینانش کمک می
گرفت. راننده وی نه تنها ماشین او را هدایت می کرد، بلکه همیشه در طول سخنرانی ها
در میان شنوندگان حضور داشت.
انیشتین، سخنرانی مخصوص به خود را انجام می
داد و بیشتر اوقات راننده اش، به طور دقیقی آنها را حفظ می کرد.
یک روز
انیشتین در حالی که در راه دانشگاه بود، با صدای بلند در ماشین پرسید: چه کسی احساس
خستگی می کند؟
راننده اش پیشنهاد داد که آنها جایشان را عوض کنند و او
جای انیشتین سخنرانی کند، سپس انیشتین به عنوان راننده او را به خانه
بازگرداند.
(عدم
شباهت آنها مسئله خاصی نبود. انیشتین تنها در یک
دانشگاه استاد بود، و در دانشگاهی که وقتی برای سخنرانی داشت، کسی او را نمی شناخت
و طبعاً نمی توانست او را از راننده اصلی تمیز دهد.)
او قبول کرد ، اما
کمی تردید در مورد اینکه اگر پس از سخنرانی سوالات سختی از راننده اش پرسیده شود ،
او چه پاسخی خواهد داد، در درونش داشت.
به هر حال سخنرانی به نحوی عالی
انجام شد، ولی تصور انیشتین درست از آب در آمد. دانشجویان در پآیان سخنرانی
انیشتین جعلی شروع به مطرح کردن سوالات خود کردند.
در این حین راننده
باهوش گفت:"سوالات به قدری ساده هستند که حتی راننده من نیز می تواند به آنها پاسخ
گوید" سپس انیشتین از میان حضار برخواست و به راحتی به سوالات پاسخ داد به حدی که
باعث شگفتی حضار شد.
7-
الهام گر او یک قطب نما
بود
انیشتین در سنین نوجوانی یک قطب نما به عنوان هدیه تولد از
پدرش دریافت کرده بود.
وقتی که او طرز کار قطب نما را مشاهده می نمود،
سعی می کرد طرز کار آن را درک کند. او بعد از انجام این کار بسیار شگفت زده شد.
بنابراین تصمیم گرفت علت نیروهای مختلف در طبیعت را درک کند.
8-
راز نهفته در نبوغ او
بعد از مرگ انیشتین در 1955 مغز او توسط
توماس تولتز هاروی برای تحقیقات برداشته شد.
اما این کار به صورت غیر
قانونی انجام شد. بعدها پسر انیشتین به او اجازه تحقیقات، در مورد هوش فوق العاده
پدرش را داد.
هاروی تکه هایی از مغز انیشتین را برای دانشمندان مختلف در
سراسر جهان فرستاد. از این مطالعات دریافت می شود که مغز انیشتین در مقایسه با
میانگین متوسط انسان ها، مقدار بسیار زیادی سلول های گلیال که مسئول ساخت اطلاعات
هستند داشته است. همچنین مغز انیشتین مقدار کمی چین خوردگی حقیقی موسوم به شیار
سیلویوس داشته، که این مسئله امکان ارتباط آسان تر سلول های عصبی را با یکدیگر
فراهم می سازد.
علاوه بر این ها مغز او دارای تراکم و چگالی زیادی بوده
است و همینطور قطعه آهیانه پایینی دارای توانایی همکاری بشتر با بخش تجزیه و تحلیل
ریاضیات است.
لیستی که در
اینجا می بینید مربوط به امریکای امروز است
اما واقعیت اینست که در هر کشوری هم صدق می کند:
top
10 jobs
.. ده شغل برتر، که صاحبکاران را محتاج شما می کنند، و نه بر عکس، ازین قرارند:
۱- computer software engineer برنامه نویسی کامپیوتر: اداره آمار امریکا اعلام کرده که این شغل تا پایان سال 2014 ( یعنی تا هفت سال آینده) در صدر مشاغل پر درآمد و دایما در حال پیشرفت قرار خواهد داشت.
۲- paralegal (پارا لیگال) یعنی دستیار حقوقی - صاحبکاران دایما در حال کاهش هزینه های بیزینس هستند و یکی ازینها جایگزینی وکیل بیزینس با مشاوران یا دستیاران حقوقی (با مدرک تحصیلی پایینتر از وکیل ولی با تقریبا همان سرویس و شغل) است. بسیاری از موسسه های آموزشی یا کالجهای فوق دیپلم چنین مدرکی میدهند و یا مثلا اگر فعلا یک لیسانس دانشگاهی دارید میتوانید با گذراندن چند درس تخصصی اضافی ، پارالیگال بشوید.
۳- accountant - حسابدار - نیازی به توضیح بیشتر نیست که افراد، بیزینس ها، بانکها، شرکتهای بیمه و حتی دولتها به این تخصص همیشه نیاز دارند.
۴- occupational therapist (تراپیست ها) ..یعنی کسانیکه کمک فکری و فیزیکی می کنند به کارمندان و کارگران و سایر مردم عادی برای بهتر و سالمتر زندگی و کار کردن و یا بهبود وضعیت فکری و فیزیکی و سلامتی آنها.. .. . هر چند که برای دریافت بالاترین حقوق در چنین تخصصی باید مدرک مستر master' (فوق لیسانس) داشته باشید اما جالبه بدانید که در امریکا بیش از 13.5 میلیون نفر در این شغل مشغول بکارند و کلاً مشاغل و تخصصهایی که در رابطه با پرستاری و سلامتی و دارو و درمان و نگهداری از بیماران یا سالمندان است جزو پر درآمدترین و پر تقاضا ترین و پیشروترین مشاغل آمریکا هستند و هیچ متخصصی در این حوزه بیکار نیست. شما حتی با دو سال تحصیل فوق دیپلم هم می توانید در گوشه ای از این تخصص بکار مشغول شوید و حتی نیاز به لیسانس دانشگاهی هم ندارید.
۵- post-secondary teachers (دبیر دبیرستانها و موسسات آموزشی و استاد دانشگاه و کالج) ... در لیست 50 شغل برتر در امریکا که تلویزیون cnn تهیه کرده بود این تخصص در رتبه دوم است و برای کسب درآمد بیشتر البته نیاز به مدرک فوق لیسانس دارید و بویژه برای تدریس در رشته های بیزینس، پزشکی، و کامپیوتر همیشه تقاضا برایتان فراوان است.
۶- actuary ( شناسایی، مدیریت، و کنترل ریسک در بیزینس ها) .. این تخصص هم بویژه برای کار در شرکتهای بیمه، یا در هر بیزینسی، تا سال 2014 میلادی همچنان پر درآمد خواهد بود. برای چنین تخصصی شما نیاز به مدرکی در حد لیسانس امور مالی ( با گرایش کامپیوتری و تخصص در ریاضیات و برآورد ریسک ) دارید. بیزینسها همیشه برای پیش بینی ریسک در مثلا سرمایه گذاری یا تصمیمات مهم شان نیاز به متخصصانی برای عرضه راه حلهای عملی و مدرن دارند.
۷- medical assistant (دستیار پزشک)... که در بسیاری رشته های پزشکی، آنهم فقط با یکی دو سال تحصیل بعد از دیپلم دبیرستانی، میسر میشود و نیازی به دانشگاه رفتن نیست.
۸- lawyer (وکالت) ... اگر به پرستیژ و اینجور چیزها می اندیشید بویژه در بیزینس، محیط زیست، مالیات محلی و بین المللی، پزشکی، و ثبت اختراعات و علایم تجاری ( patent law ) ...
۹- home health aide (نگهداری از بیماران یا سالمندان در خانه)... با افزایش تعداد سالمندان، و اینکه فرزندان برای نگهداری از والدین فرصت یا علاقه ای ندارند، چنین تخصصی در حال افزایش است و صرفا با مثلا چند ماه یا یکسال تحصیل میتوان به چنین شغلی پرداخت.
۱۰- computer systems analyst (کامپیوتریزه کردن بیزینس ها و تشکیلات) .. که با مدارک فوق دیپلم به بالا ( و یا حتی بدون مدرک و صرفا با خودآموزی) همیشه برایش تقاضا هست.
دکتر عبدالحسین زرین کوب در سال 1301 هجری شمسی در بروجرد دیده به جهان گشود. دکتر زرین کوب تحصیلات ابتدایی را در زادگاه خویش به پایان برد. سپس در کنار تحصیل در دوره متوسطه به تشویق و ترغیب پدر که مردی متشرع و دیندار بود، اوقات فراغت را صرف فراگیری علوم دینی و حوزه ای نمود و ضمن تحصیل فقه و تفسیر و ادبیات عرب، به شعر عربی هم علاقمند شد. گرچه تا پایان سال پنجم متوسطه در رشته علمی تحصیل می کرد با این حال کمتر کتاب تاریخ و فلسفه و ادبیاتی بود که به زبان فارسی منتشر شده باشد و او آن را در مطالعه نگرفته باشد. به دنبال تعطیلی کلاس ششم متوسطه در تنها دبیرستان شهر برای ادامه تحصیل به تهران رفت. اما این رشته ادبی را برگزید و در سال 1319 تحصیلات دبیرستانی را به پایان برد و با وجود آنکه کتابهای سالهای چهارم و پنجم متوسطه ادبی را قبلاً نخوانده بود در میان دانش آموزان رشته ادبی سراسر کشور، رتبه دوم را به دست آورد.
با بازگشایی مجدد دانشگاهها در سال 1320، دکتر عبدالحسین زرین کوب در امتحان ورودی دانشکده حقوق شرکت کرد. با آنکه پس از کسب رتبه اول ،در دانشکده ثبت نام هم کرده بود، اما به الزام پدر، ناچار به ترک تهران شد. در همان ایام، علی اکبر دهخدا که ریاست دانشکده حقوق را به عهده داشت، از اینکه چنین دانشجوی فاضلی را از دست می داد، اظهار تأسف کرده بود. سرانجام اشتیاق به تحصیل بار دیگر او را به دانشگاه کشاند. در سال 1324، پس از آنکه در امتحان ورودی دانشکده علوم معقول و منقول و دانشکده ادبیات حایز رتبه اول شده بود، وارد رشته ادبیات فارسی دانشگاه تهران شد. به هر تقدیر، عبدالحسین زرین کوب در سال 1327 به عنوان دانشجوی رتبه اول از دانشگاه فارغ التحصیل شد و سال بعد وارد دوره دکترای رشته ادبیات دانشگاه تهران گردید و در سال 1334 از رساله دکترای خود با عنوان (نقد الشعر، تاریخ و اصول آن) که زیر نظر بدیع الزمان فروزانفر تألیف شده بود با موفقیت دفاع کرد.
دکتر زرین کوب در سال 1330 در کنار عده ایی از فضلای عصر همچون عباس اقبال آشتیانی، سعید نفیسی، محمد معین، پرویز ناتل خانلری، غلامحسین صدیقی و عباس زریاب، برای مشارکت در طرح ترجمه مقالات دایرة المعارف اسلام (E1) طبع هلند، دعوت شد.
دکتر زرین کوب در ایام تحصیل در تهران، چندی نزد حاج شیخ ابوالحسن شعرانی بپرداخت و با مباحث حکمت و فلسفه، آشنایی بیشتر یافت. از همان روزگار با فلسفه های معاصر غربی نیز آشنا شد و بعد به مطالعه در باب تصوف نیز علاقمند گردید. استاد که از قبل با زبانهای عربی، فرانسوی و انگلیسی آشنا شده بود در سالهای جنگ دوم جهانی، با کمک بعضی از صاحب منصبان ایتالیایی و آلمانی که در آن ایام در ایران به سر می بردند، به آموزش این دو زبان پراخت. در سال 1323 نخستین کتاب او به نام (فلسفه، شعر یا تاریخ تطور شعر و شاعری در ایران) در بروجرد منتشر شد، در حالی که در این هنگام، حدود چهار سال یا کمی بیشتر از تاریخ تاألیف کتاب می گذشت.
دکتر زرین کوب پس از آنکه به الزام پدر دانشکده حقوق را ترک گفت، به زادگاه خود بازگشت و در خرم آباد و بعد در بروجرد به کار معلمی پرداخت، کاری که به تدریج علاقه جدی بدان پیدا کرد.در دوران معلمی، از تاریخ و جغرافیا و ادبیات فارسی گرفته تا عربی و فلسفه و زبان خارجی و حتی ریاضی و فیزیک و علم الهیات، همه را تدریس کرد. دکتر زرین کوب پس از اخذ درجه دکترا، از سوی استاد فروزانفر، برای تدریس در دانشکده علوم معقول و منقول دعوت شد و در سال 1335 یا رتبه دانشیاری، کار خود را دانشگاه تهران آغاز کرد و به تدریس تاریخ اسلام، تاریخ ادیان، تاریخ کلام و مجادلات فرق، تاریخ تصوف اسلامی و تاریخ علوم پرداخت. پس از دریافت رتبه استادی دانشگاه تهران (1339 ش) دکتر زرین کوب چندی نیز در دانشسرای عالی تهران و دوره دکترای ادبیات فارسی دانشگاه تهران و در دانشکده هنرهای درماتیک به افاضه پرداخت. در سالهای 1347 تا سال 1349 در آمریکا به عنوان استاد میهمان در دانشگاههای کالیفرنیا و پرنیستون به تدریس علوم انسانی دانشگاه تهران انتقال یافت و در دو گروه تاریخ و ادبیات مشغول به کار شد.
دکتر زرین کوب در 24شهریور 1378 به دلیل بیماریهای قلب و چشم و پروستات درگذشت.
آثار دکتر عبدالحسین زرین کوب
1- دو قرن سکوت
2- تاریخ مردم ایران پیش از اسلام
3- تاریخ مردم ایران بعد از اسلام
4- بامداد اسلام
5- کارنامه اسلام
6- ارزش میراث صوفیه
7- پله پله تا ملاقات خدا
8- سّر نی
9- با کاروان حله
10- پیر گنجه در جستجوی ناکجا آباد ...
محمد بن محمد، از پاراب، فاراب ماوراء النهر، در کناره سیر دریا ( رود جیحون ) بود. در سال 259 ه متولد شد ، پدرش از سرداران سپاه سامانیان و از نژاد ایرانی بود. ترک دانستن او، چنانکه بعضی پنداشته اند خطاست . " ابن الندیم " که معاصر آن فیلسوف بود، اصلا به ترک بودن او اشاره یی ندارد ، بلکه در آثار قرن ششم هجری و بعد از آن به ترک بودن فارابی تصریح شده است. فارابی از ماوراء النهر به قصد تحصیل علوم به بغداد رفت و در محضر " ابو بشر متی بن یونس القنائی " ، استاد بزرگ منطق و حکمت حاضر شد و سپس از استادی "یوحنا نام " منصوب به شهر حران، که از تربیت شدگان حوزه علمی مرو بود قسمتی از منطق و علوم فلسفی را فرا گرفت ، همه کتب ارسطو را مطالعه کرد و بر معانی آنها واقف شد ، پس از بغداد به مصر و از آنجا به شام رفت .
اهمیت فارابی بیشتر در شرحهای او بر آثار ارسطو خاصه بر منطقیات معلم اول است، چون با کارهای او منطق ارسطو به بهترین وجه به مسلمین شناسانده شد. او را تالی معلم اول یعنی ارسطو دانسته و "المعلم الثانی" لقب داده اند . اما فعالیت علمی او در این حد نماند بلکه خود نیز آثار مهمی ابداع کرد که بخش بزرگی از آن در دست و بسیاری تاکنون طبع و به زبانهای مختلف ترجمه شده که از آنجمله می توان به : " رسالة فی مبادی آرا اهل المدینة الفاضلة " حاوی نظریه فارابی در اخلاق است و " الجمع بین رایی الحکیمین افلاطون الالهی و ارسطو " را نام برد که فارابی در آن کوشیده است تا اصول عقاید افلاطون و ارسطو را با هم وفق دهد ، اغراض ما بعد الطبیعة که شرح و تحریر روشنی است از کتاب " الحروف " ارسطو در ما بعد الطبیعة ، " فصوص الحکم " ، " عیون المسائل " ، " احصاء العلوم " و چندین کتاب و رساله دیگر .
به فارابی اشعاری را به فارسی نسبت داده اند که این رباعی از جمله آنهاست :
اسرار وجود خام و ناپخته بماند-و آن گوهر بس شریف ناسفته بماند
هر کس به دلیل عقل چیزی گفتست- آن نکته که اصل بود ناگفته بماند
کتاب فارابی در علم موسیقی همواره به عنوان مهمترین کتاب دیرین فن محسوب می شود ، این کتاب چند بار به طبع رسیده و ترجمه یی از آن نیز به زبان فرانسوی منتشر شده است.
فارابی مانند همه دانشمندانی که در تمدن اسلامی عنوان فیلسوف داشته اند در اغلب علوم زمان خود صاحب تصانیفی بوده است . اطلاعات وی در ریاضیات و موسیقی خوب ولی در طب و طبیعیات متوسط بوده است . روش فلسفی او را باید در حقیقت یک روش نو افلاطونی اسلامی نامید. اثر فارابی در حکمای بعد از او بسیار بوده چنانکه هرگاه سخن از حکمت مشاء یا به طور اعم فلسفه در تمدن اسلامی به میان آمده است او و ابن سینا به عنوان دو فرد شاخص از میان مسلمین و در کنار هم و همراه افلاطون و ارسطو ذکر شده اند.